EASA vil ha din hjelp til å forenkle reglene

EASA fortsetter sitt forbedringsprogram, og nå vil de ha din hjelp til å forenkle reglene.

Patrick Ky lover enklere regler og vil nå høre hva allmennflygerne selv har å si. Foto: Torkell Sætervadet

Siden Patrick Ky tok over roret hos EASA, har det blitt fart på prosjektet som handler om å gjøre reglene for allmennflyging lettere, enklere og bedre. Siste skudd på stammen om å forbedre regelverket handler om at det europeiske flysikkerhetsbyrået nå ber allmennflygerne i hele Europa fortelle hva de synes bør forbedres på regelverksfronten.

En egen spørreundersøkelse er publisert på EASAs nettsider, og alle allmennflyger og luftsportsutøvere oppfordres til å dele sin oppfatning om regelverket. EASA har også en egen seksjon på sin hjemmeside som handler om framdriften for forbedringsprogrammet.

Patrik Ky lot seg grille i Friedrichshafen

Flere store regelverksprosjekter er allerede i gang, og under Aero 2015 i Friedrichshafen lot EASA-sjef Patrick Ky seg grille av tilhørerne. Mange av spørsmålene til Ky fra salen var av den kritiske sorten og pekte i retning av at ting tar for lang tid.

– Det tar tid, men vi er bundet av EU-systemet for regelverksutvikling. Basisforordningen setter også sine rammer. Det viktige er retningen og at vi jobber så raskt som mulig. Vi har allerede gjort instrumentflyging enklere, vi har på høring et regelverk for å forenkle «minor changes and repairs», vi forbedrer de operative reglene med tanke på farlig gods, og vi har på tapetet store endringer i regelverket for flyskoler. Betydelige lettelser i vedlikeholdsreglene (Part-M) vil ventelig vedtas i juni og tre i kraft i juli, forteller Ky.

Nå kan spørreundersøkelsen gi enda flere dytt i riktig retning.

Forsiden akkurat nå

Nyheter fra AVweb

AOPA Says NTSB Too "Speculative" In GA Reports

The NTSB should conduct an internal review to determine why several recent reports regarding general aviation...

Startup Envisions Transoceanic Cargo Drones

Natilus, a small company with just three employees, based in Richmond, California, is working to launch a...

Jets Return To Lantana After 44 Years

The FAA banned jets from Florida's Lantana/Palm Beach County Airport in 1973, but that ban is now lifted, the Palm...

Les mer

Fra NLF-Motor

Til toppen