Cessna vil levere C-172 med dieselmotor

Vi har ikke før tatt en sniktitt på Pipers nye PA-28-utgave som går på diesel – Archer DX – før Cessna nå kunngjør at Cessna 172 snart vil leveres med dieselmotor.

Cessna 172 Skyhawk – nå også med Continentals dieselmotor, CD-155. Foto: Torkell Sætervadet (Bilde: )

Vi har ikke før tatt en sniktitt på Pipers nye PA-28-utgave som går på diesel – Archer DX – før Cessna nå kunngjør at Cessna 172 snart vil leveres med dieselmotor.

OSHKOSH: Igjen er det motoren som tidligere var kjent som Centurion 2.0s som skal sitte i nesen. Continental CD-155 som motoren nå heter har etterhvert fått et omdømme som en pålitelig konstruksjon, og nå ønsker Cessna å bringe fordelene som slike motorer gir til vordende Cessna-eiere.

For norske flygere er i og for seg ikke kombinasjonen av Cessna 172 og en Centurion-diesel noe nytt. Det er da også bruk av det eksisterende supplement-typesertifikatet (STC) som sikrer at Cessna kan lansere produktet raskt og effektivt. Det som imidlertid er nytt av i år er at Cessna vil levere fabrikknye C-172 med denne motoriseringen.

Fordelen kundene får er et rimeligere og mer tilgjengelig drivstoff i kombinasjon med et forbruk som er vel 30 prosent lavere enn tradisjonelle flymotorer. Ulempen er en høyere pris for flyet: Cessna 172 med dieselmotor vil få en listepris som vil ligge drøyt 360.000 kroner over en vanlig C-172 med bensinmotor. Dessuten er levetiden fortsatt ikke kommet opp i de "magiske" 2.000 timene som de fleste vanlige flymotorer har.

Fra før har Cessna introdusert en dieselutgave av Cessna 182, nærmere bestemt Cessna 182 JT-A Turbo Skylane. Flyet er utstyrt med franske SMAs dieselmotor og er i følge flyprodusenten svært nær sertifisering.

Les også: Sammenlikningstest av diesel og avgas i Robin DR400 i siste utgave av Flynytt.

Bildet nedenfor: Cessna 182 JT-A Turbo Skylane ble først introdusert på EAA AIr Venture i 2012 og kom flygende til Oshkosh i år. Sertifiseringen skal være rett rundt hjørnet.

files/content/news/DSC_5983 small.jpg

Forsiden akkurat nå

Nyheter fra AVweb

U.S. 'Might' Ban Laptops On International Flights

Homeland Security Secretary John Kelly says he "might" ban laptops in the passenger cabins of all international...

New Russian Airliner Flies

Russia's newest airliner took its first flight Sunday with little fanfare but a reportedly substantial order book....

Warthog Retirement Reversed

The Air Force has reversed its plan to retire the A-10 and now says all 283 Warthogs have a productive future. The...

Les mer

Fra NLF-Motor

Til toppen