PÅ BAKKEN: LN-TRE er satt på bakken etter en hard landing under skoleflyging.

Cessna 182 satt på bakken etter hard landing

Uhell under skoleflyging.

Publisert Sist oppdatert

En Cessna 182 er satt på bakken etter en hard landing under skoleflyging i Bardufoss.

Det var to studenter og en instruktør ombord i flyet da uhellet inntraff på onsdag. Ingen personer ble skadet i hendelsen.

- Det var en hard landing. Det vi kan se er at hovedunderstellet er skadet, det vil si begge hovedhjul og nesehjulet. Vi vet hittil ikke om det er noen usynlige skader, sier sikkerhetssjef Kjetil Ursvik ved University of Tromsø School of Aviation (UTSA) til Flynytt.

Uklart hvordan flyet tok bakken

Begge studentene fortsetter skoleprogrammet og var i luften igjen samme dag.

Det er fremdeles uklart hvorvidt flyet har landet på nesen.

- Vi vet ikke helt hvordan flyet tok bakken, men jeg kan ikke si at det landet kun på nesehjulet. Jeg tror nesten ikke det. Det har vært en hard landing, sier Ursvik.

Det er også usikkert hvor lenge flyet vil være ute av drift, men sikkerhetssjefen tror ikke det vil få store konsekvenser for de 48 flystudentene i Bardufoss.

- Det ser ikke sånn ut. Det blir litt strammere med bruk av andre maskiner, men på høsten og vinteren er det mindre flyging enn i sommerhalvåret. Vi berger oss på den måten, sier han. 

Havarikommisjonen er varslet

Universitetet meldte selv om uhellet i en pressemelding. Hendelsen er også varslet til Havarikommisjonen og Luftfartstilsynet.

Det er første gang et uhell av denne arten inntreffer.

-  Vi har ikke hatt sånne uhell siden vi startet opp her. Det har vært skader på vingen etter frakt ut og inn av hangarer, ellers har vi ikke hatt fly ute av drift.

Powered by Labrador CMS