Avinor sier ”your controls” til Fagernes fra 2019

Regjeringen foreslår for Stortinget at Avinor skal drifte Fagernes lufthavn Leirin som charterlufthavn fram til 1. januar 2019. Deretter må lokale krefter overta.

Ruteflyenes tid er snart forbi på Fagernes lufthavn, Leirin. Fra april neste år blir lufthavnen en charterflyplass. Foto: Avinor
Ruteflyenes tid er snart forbi på Fagernes lufthavn, Leirin. Fra april neste år blir lufthavnen en charterflyplass. Foto: Avinor

Statssekretær i Samferdselsdepartementet John-Ragnar Aarset (H) presenterte i dag framtidsplanene for Fagernes lufthavn under en pressekonferanse på flyplassen.

Ifølge en pressemelding fra Avinor, foreslår Regjeringen for Stortinget at Avinor skal drive Fagernes lufthavn som en ren charterlufthavn frem til 1. januar 2019. Deretter skal driften overføres til lokale aktører.

– Dette forutsetter at Luftfartstilsynet forlenger dispensasjonen og at lokalt næringsliv dekker deler av Avinors kostnader for å videreføre driften fra 2017 og halvparten av Avinors kostnader i 2018, skriver Avinor i sin pressemelding.

FOT-rutene forsvinner 1. april

Bakgrunnen for at Fagernes lufthavn går usikrere tider i møtet, er at FOT-rutene fra flyplassen opphører fra 1. april neste år. ”FOT” betyr forpliktelse til offentlig tjenesteyting og beskriver statens innkjøpsmekanisme for å støtte flyruter i tynt befolkede områder.

– Fra lokalt hold er det interesse for å opprettholde flyplassen som en mulig sesongmessig charterflyplass. Formålet med dette er å ivareta den lokale satsingen på vinterskiturister, skriver Avinor i sin rapport til Samferdselsdepartementet.

– Når FOT-rute tilbudet opphører 1. april neste år, vil vi starte prosessen med å sesongstenge lufthavna frem til vintercharteroperasjonen starter neste vinter. Charteroperasjonen avhenger selvsagt av at Luftfartstilsynet opprettholder dispensasjonen. Vårt hovedfokus fremover blir derfor å drifte lufthavna på en god måte frem mot stengning, for så å ta opp igjen driften når vinterchartersesongen starter opp, sier divisjonsdirektør i Avinor, Margrethe Snekkerbakken.


Forsiden akkurat nå

Skapte full nasjonaldagsstemning ved ankomsten

Her er den: Widerøes verdenspremiere!

Det var en stor dag på Flesland i går da Widerøes første Embraer 190-E2 landet. Selskapet blir lanseringskunde for flytypen og dermed historisk. Vi har vært så heldige å få herlige bilder av nykomlingen. Les hele saken

Nyheter fra AVweb

Aero: Piper Announces Diesel Seminole

<p>As Piper rides a wave of trainer aircraft demand, it announced at Aero in Friedrichshafen, Germany, that it will...

Former Navy Pilot Praised For Handling Of Southwest Emergency

<p>Southwest Airlines captain Tammie Jo Shults, 56, is being hailed as a hero for her deft and calm handling of an...

UPDATED: One Killed When 737 Engine Fails

<p>UPDATED: A female passenger was killed when an engine failed in flight aboard a Southwest Airlines 737 en route...

Les mer

Fra NLF-Motor

Til toppen